A következőkben felsorolt, a LABOMARK Kft. által gyártott vegyszerek és reagensek felhasználásra készen kerülnek forgalomba. Amennyiben ettől esetleges eltérés van, arra külön utalunk. Kívánságra itt nem említett vegyszereket, reagenseket is elkészítünk.
1. 0,1 n nátriumhidroxid-oldat a tej és tejtermékek savfokának és fehérje-tartalmának (formol titrálással történő) meghatározásához. 1000 cm3-es adagokban kerül forgalomba. Faktorozott. 2. Vöröslúg-oldat vöröslúg próbához, kívánt savfokra állítva. 1000 cm3-es adatokban kerül forgalomba. Faktorozott. 3. Fenolftalein (por) kívánság szerinti mennyiségben. 4. 1,0 n nátriumhidroxid-oldat Whitesiede-próbához, valamint általános használatra. 100 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 5. 0,1 n sósav-oldat általános használatra. 500 és 1000 cm3-es adatokban kerül forgalomba. Kívánságra faktorozott. 6. 1,0 n sósav-oldat általános használatra. 500 és 1000 cm3-es adagokban kerül forgalomba. Kívánságra faktorozott. 7. 2 % -os alkoholos fenolftalein (analitikai tisztaságú), a tej és tejtermékek savfokának és fehérjetartalmának (formol titrálással történő) meghatározásához. 500 és 1000 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 8. 2 %-os alkoholos fenolftalein (technikai tisztaságú), a tej és tejtermékek savfokának és fehérjetartalmának (formol titrálással történő) meghatározásához. 500 és 1000 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 9. 76 %-os alkohol fertőtlenítéshez. 500 és 1000 cm3-es adagokban kerül forgalomba. Metilénkékkel denaturált. 10. 73 %-os brillantzöldes alkohol a tej hőstabilitásának vizsgálatához. 500 és 1000 cm3?es adagokban kerül forgalomba. 11. 72 %-os alkohol a tej hőstabilitásának vizsgálatához. 500 és 1000 cm3 ?es adagokban kerül forgalomba. 12. Metilénkék törzsoldat reduktáz próbához, valamint száraz-festett preparátum készítéséhez. 100 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 13. 7,5 %-os tejsav-oldat táptalajok pH-jának beállításához. 100 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 14. 1 %-os tripaflavin-oldat Klimmer-féle táptalajhoz. 100 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 15. 0,3 %-os neutrálvörös-oldat VRBL-agarhoz. 100 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 16. 0,02 %-os kristályibolya-oldat VRBL és módosított Drigalski agarhoz. 100 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 17. 3 %-os brómtimolkék-oldat módosított Drigalski agarhoz. 100 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 18. 10 %-os bórsav-oldat a burgonya-glükóz-agarhoz. 100 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 19. 12 %-os káliumbikromát-oldat tejminták konzerválásához (kémiai vizsgálatok céljára). Adagolás: 100 cm3 tej/1 cm3 konzerválószer. Vigyázat, erős méreg! 100 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 20. Káliumbikromát-tabletta tejminták konzerválásához, amely tablettánként 0,033 g káliumbikromátot és 0,067 g káliumkloridot tartalmaz. 1 db tabletta 30 – 40 cm3 tej konzerválásához elegendő. 1 doboz = 5.000 db tabletta. 21. 20 %-os metilénkékes bronopol-oldat tejminták konzerválásához (kémiai vizsgálatok céljára). Adagolás: 100 cm3 tej / 0,1 cm3 (3 csepp) konzerválószer. Környezetbarát! 100 cm3-es adagokban kerül forgalomba. 22. Azidiol konzerválószer a tej összcsíraszámának és szomatikus sejtszámának konzerválásához. Adagolás: 30 cm3 tej/ 0,1 cm3 konzerválószer. 23. Bronopolos tejkonzerválószer tejminták konzerválásához (mikrobiológiai és kémiai vizsgálatok céljára). Adagolás: 100 cm3 tej/0,9 cm3 konzerválószer. 24. Formol-szett a tej fehérjetartalmának meghatározásához A szett kb. 90 – 100 vizsgálathoz elegendő reagenst tartalmaz. Reagensek: Megjegyzés: A formol-szett nem tartalmazza a titráláshoz szükséges 0,1 n NaOH-t, valamint a 2 %-os alkoholos fenolftaleint. Ezeket kérjük külön rendelni. 25. Szett, a tisztító-fertőtlenítőszerek aktív klórtartalmának meghatározásához. Reagensek: 26. Szett, a tej és tejtermékek nátrium-klorid tartalmának meghatározásához Reagensek: 27. Szett, a tej és tejtermékek hőkezeltségének vizsgálatához. A foszfatáz enzim kimutatása 3,3 – dimetil-fenolftalein-hidrogén-foszfáttal. Reagensek: A foszfatáz reagenst 0 – 10 °C közötti hőmérsékleten kell tárolni. 28. Szett, a tej és tejtermékek hőkezelhetőségének vizsgálatához. A peroxidáz enzim kimutatása Strock-féle próbával. Reagensek: A Storck I. és II. oldatokat sötét helyen, 4 – 10 °C közötti hőmérsékleten kell tárolni. 29. Vegyszerek Kjeldahl-féle összes N-tartalom meghatározásához Reagensek: 30. Ioncserélt víz 31. Kvarchomok a tej és tejtermékek szárazanyagtartalmának meghatározásához. Mikrohullámú szárítószekrényben is használható. 2 és 3 kg-os kiszerelésben kerül forgalomba. 32. Kénsav 90-91 %-os (fs = 1,82) acidobutiromteriás zsírvizsgálathoz. 2,5 és 25 l-es kiszerelésben kerül forgalomba. 33. Isoamylalkohol (izomerkeverék) acidobutirometriás zsírvizsgálatokhoz. 1 és 10 l-es kiszerelésben kerül forgalomba. 34. Pufferoldatok (pH-mérők kalibrálásához) 4,00; 7,00 és 9,00 pH pontokra. 250 cm3-es kiszerelésben kerül forgalomba. 35. Elektróda tisztító pH-mérők elektródáinak időszakos tisztításához. 250 cm3-es kiszerelésben kerül forgalomba. 36. 3 molos KCl oldat pH-mérő elektródához. 100 cm3-es kiszerelésben kerül forgalomba. 37. Fagyálló folyadék kryoszkóphoz. 500 cm3-es kiszerelésben kerül forgalomba. |