A következőkben felsorolt, ritkábban használt táptalajokat megrendelés esetén legyártjuk és a megrendelő kívánságának megfelelő adagokban forgalmazzuk. Érdeklődés esetén a vizsgálati módszerekről részletes tájékoztatást adunk.

4.1.Tejes TGE-agar a tej és tejtermékek fehérjebontó csíráinak meghatározásához. Lásd az 1.1.3. pont alatt.

4.2. Tributirin-agar a zsírbontó csírák számának meghatározásához tejből, tejtermékekből és más élelmiszerekből.

4.3. Kinakék-laktóz-agar a tej és tejtermékek, valamint más élelmiszerek laktóz-pozitív és laktóz-negatív csíráinak differenciálására. Lásd az 1.1.4. pont alatt.

4.4. Clostridium tápleves és agar (RCM) a klosztridium és más anaerob, valamint fakultatív anaerob csírák számának meghatározásához tejből, tejtermékekből és más élelmiszerekből.

4.5. Clostridium differenciáló tápleves(DRCM) a klosztridium csírák számának meghatározásához tejből, tejtermékekből és más élelmiszerekből.

4.6. Glükóz-kazeinpepton-agar (GCA) a tej és tejtermékek, valamint más élelmiszerek aerob spórás (bacillus-félék) számának meghatározásához.

4.7. Szénhidrátmentes táptalaj a tej és tejtermékek szennyező (nem tejsav-baktérium) csíráinak meghatározásához.

4.8. KF-streptococcus-agar (bázis) az enterococcusok kimutatásához tejben, tejtermékekben és más élelmiszerekben.

4.9. Kristályibolya-neutrálvörös-epe-glükóz (VRBD)-agar az Enterobacteriaceae családba tartozó baktériumok kimutatásához tejben és tejtermékbekben.

4.10. Kanamycin-esculin-azid-agar a D-streptococcusok kimutatására tejben, tejtermékekben, vízben és más élelmiszerekben.

4.11. Laktobacillusz tápleves és agar (MRS) a laktobacillusz-félék kimutatására, izolálására tejből és tejtermékekből.

Kívánságra más, itt fel nem sorolt táptalajok gyártását is vállaljuk.