9631# Premitest®

Standard cső-diffúziós teszt antibiotikumok kimutatására húsban, mézben, takarmányban, különös érzékenységgel többek között a béta-laktám típusú antibiotikumokra és szulfonamidokra.

A tesztkit 25 vizsgálathoz elegendő reagenst, és a vizsgálat elvégzéséhez szükséges egyszer használatos pipettákat tartalmazza.

Jellemzők:

  • megbízhatóság;
  • nagyfokú érzékenység a legtöbb antibakteriális vegyülettel szemben (lásd a mellékelt táblázatot a teszt érzékenységéről);
  • a vizsgálat egyszerű kivitelezése és könnyű kiértékelés;
  • hosszú eltarthatóság.

További infomáció:

 

Leírás

Standard diffúziós teszt antibiotikumok kimutatására húsban, mézben, takarmányban. Lényege, hogy egy antibiotikumokra érzékeny teszttörzs, a Bac. stearothermophilus var. calidolactis C953, fejlődését vagy anyagcseréjét vizsgálják  – a vizsgálati anyag jelenlétében – standard feltételek mellett. Megfelelő mintaelőkészítés után a mintát a baktériumspórákat, tápanyagot és indikátort egyaránt tartalmazó speciális agarba diffundáltatják úgy, hogy a mintát az agaroszlop felületére viszik fel, majd 64 +/- 0,5 °C-on kb. 3 óra hosszan inkubálják. Antibiotikumok hiányában a spórák kicsíráznak, vegetatív alakot képeznek, szaporodnak és savat termelnek. Az alkalmazott pH indikátor színe liláról sárgára vált, ami a minta antibiotikum mentességét jelzi.

 

Érdekelhetnek még…

Cím

Go to Top