9600# Delvotest®SPNT 100

9600# Delvotest®SPNT 100

Standard cső-diffúziós teszt az erjedést gátló tejidegen anyagok kimutatására tejben, különös érzékenységgel többek között a béta-laktám típusú antibiotikumokra és szulfonamidokra.

A tesztkit 100 vizsgálathoz elegendő reagenst, és a vizsgálat elvégzéséhez szükséges egyszer használatos pipettákat tartalmazza.

Jellemzők:

  • megbízhatóság;
  • nagyfokú érzékenység a legtöbb antibakteriális vegyülettel szemben (lásd a mellékelt táblázatot a teszt érzékenységéről);
  • a vizsgálat egyszerű kivitelezése és könnyű kiértékelés;
  • hosszú eltarthatóság.

A teszt megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv 3-2-1/2004 sz. irányelvének (A nyers tej árkonzekvens minősítésének vizsgálati módszerei), valamint számos nemzetközi validációval rendelkezik.

További infomáció:

 

 

Leírás

Standard diffúziós teszt az erjedést gátló tejidegen anyagok kimutatására tejben. Mint rutin eljárás a legszélesebb körben elterjedt mikrobiológiai módszer. Lényege, hogy egy gátlóanyagokra érzékeny teszttörzs, a Bac. stearothermophilus var. calidolactis C953, fejlődését vagy anyagcseréjét vizsgálják  – a vizsgálati anyag jelenlétében – standard feltételek mellett. A tejmintát a baktériumspórákat, tápanyagot és indikátort egyaránt tartalmazó speciális agarba diffundáltatják úgy, hogy a mintát az agaroszlop felületére viszik fel, majd 64 +/- 0,5 °C-on 2,5 -3 óra hosszan inkubálják. Gátlóanyag hiányában a spórák kicsíráznak, vegetatív alakot képeznek, szaporodnak és savat termelnek. Az alkalmazott pH indikátor színe liláról sárgára vált, ami a tejminta gátlóanyag mentességét jelzi.

 

Érdekelhetnek még…

Cím

Go to Top